به گزارش حامیران در تحلیل بازار فولاد ، از جمله مشکلاتی است که فعالان اقتصادی معتقدند رفع آن می تواند به بخش تولید کمک کند ، قفل بسته ی بانک ها به روی تولید است. فشار نقدینگی واحدهای تولیدی حدود 13 برابر شده و این کمبود نقدینگی از علل اصلی رکود واحدهای تولیدی است.
عزیز قنواتی یکی از کارشناسان صنعت فولاد در رابطه با چالش های صنعت فولاد بیان کرد : صنعتفولاد آلیاژی با مشکلاتی مانند قیمت بالای تولید به دلیل تکنولوژی قدیمی و سنتی، کمبود سنگ آهن و ظرفیت غیر اقتصادی روبرو است که حل این مشکلات لازمه رشد این صنعت است. میزان تولید فولاد ایران با افق های تعیین شده فاصله ی زیادی دارد که برای دستیـابی به آن باید راه کارهای متفاوتی را امتحان کرد.
وی در ادامه تصریح کرد : یکی از مشکلات مهم صنایع فولاد کشور مسئله ی جانمایی واحدهای تولیدی است. شرکت ها به دلیل جانمایی نامناسب ، پس از بهره برداری توان تأمین سرمایه گذاری را ندارند. همین امر باعث می شود که نتوانند وارد بازارهای رقابتی شوند.
قنواتی با اشاره به وضعیت مصرف انرژی کارخانه ها بیان کرد : تولید فولاد در ایران با روش احیای مستقیم انجام می شود و این روش تولید نیازمند گاز و برق زیادی است. بنابراین کارخانههای فولاد در ایران می توانند پس از واقعی کردن قیمتها، محصولی رقابتی را وارد بازار کرده و یا آن را صادر کنند. طبق بررسی های صورت گرفته در جهان امروزه واحدهای فولادی حداقل 5 میلیون تن ، قدرت رقابت در بازار را دارند و این در حالی است که بیشتر واحدهای فولادسازی کشور ظرفیت کمتر از 5 میلیون تن را دارند. بنابراین برای اینکه آینده ی بهتری در صنعت فولاد کشور داشته باشیم باید استفاده از آخرین فناوری روز دنیا را فراموش نکنیم. وی افزود : ورود سرمایه گذاران خارجی منجر به ارتقای کمی و کیفی تولید فولاد در ایران خواهد شد، البته در نهایت باید این سرمایه گذاری منجر به ایجاد مزایای رقابتی برای کارخانههای فولادی کشور در سطح جهان شود.